6 Relaterade situationer Endast personer med hyperhidros förstår

Livet med hyperhidrosis är tufft vid de flesta tillfällen. Hyperhidrosis är ett tillstånd som kännetecknas av överdriven svettning, vilket kan vara en biverkning av andra medicinska tillstånd eller kan visas utan särskilt skäl. Detta samhälle är tyvärr inte erkänt tillräckligt jämfört med hur mycket tillståndet kan göra livet svårare. Om du är en av de människor som drabbas av detta medicinska tillstånd, vet du hur svårt det kan bli ibland. Ibland kämpar människor för att de inte kan utföra eller engagera sig i vardagliga situationer. Hyperhidrosis samhälle är fullt av vänliga, hjälpsamma och medkännande människor. Som ett av sätten att få upp sitt mentala tillstånd använder de humor. Att skratta av det och spricka skämt i besvärliga situationer kan hjälpa oss att läka och känna oss mindre ensamma i våra kämpar.

Skaka händer

Att skaka hand är en av de största mardrömmarna för människor som drabbats av överdriven svettning. De senaste olyckliga händelserna med den globala pandemin har gett detta samhälle lite tid av lätthet. Slutligen rekommenderas inte att skaka hand. Du kan till och med se några av dem skämta och säga hur de önskar att åtgärden ska bli tillfällig. Skämt som sidor, människor gör ofta ursäkter för sina svettiga händer som att vara sjuka och vill inte bli andra människor sjuka genom att skaka hand, vissa till och med bara knytnäve, medan andra försöker minimera svett genom att torka händerna på kläder eller servetter.

Svettas efter dusch

Medan vissa av människorna har turen att svettas mindre efter duschen, har andra exakt motsatta reaktioner. Vissa svettas till och med i dusch. Ibland skämtar människor om att de inte är säkra på om de fortfarande är våta från duschen eller om de började svettas igen.

Testa alla antiperspiranter

Att rekommendera antiperspiranter är en naturlig reaktion för personer som inte känner till överdriven svettning när de märker att en person svettas mycket mer än vanligt. Denna situation kan ofta vara irriterande för dessa personer eftersom de antagligen redan har provat ut varje antiperspirant som de kunde – och ofta räckte det inte för att hjälpa dem att sluta svettas.

Att hitta roligt vid hyperhidros

Ofta kämpar medlemmar i svettsamhället för att hitta kul och bra i sitt skick och ser bara förlägenhet och svårigheter. Det finns emellertid tillfällen då man kan få lite skratt i tuffa situationer. En gång ombads en kvinna som drabbades av denna situation att berätta en rolig historia om det, och vi älskade det – “En dag föddes jag, och jag har inte slutat att svettas sedan den dagen.”

Om vi ​​hade ett öre varje gång någon frågade varför vi svettas …

Att behöva förklara din situation om och om igen. Efter en tid lär du till och med vad du ska säga – och upprepar det kontinuerligt. Som om det inte var tillräckligt irriterande att du upplever det och sedan måste förklara att du har provat allt.

By-bye grå kläder

Tystmoment för varje grå kläder du såg och gillade men inte kunde köpa på grund av svettning.

Öppna plastpåsar

En av de sällsynta tider när svettighet i händerna är praktiskt är när du måste öppna en plastpåse.

Låt oss vara seriösa en sekund …

Trots att människor som drabbats av hyperhidrosis skulle vilja att det bättre skulle de inte relatera till dessa situationer, är det ibland hälsosamt att få lite skratt i svåra tider. Men för att vara allvarliga lite – smärtan och svårigheterna med överdriven svettning är allvarliga och alla människor som drabbats av det borde ha samma alternativ och information om att hantera och behandla det.

Tyvärr finns det många webbplatser och företag där ute som inte bryr sig om dessa människors hälsa och vilseledar dem ofta att köpa produkter som inte kan hjälpa deras situation. Det är därför dessa människor avskräcks vanligtvis att söka hjälp och ge upp sin situation. Lyckligtvis kan vissa behandlingar hjälpa till att reglera svettnivån om de används korrekt. För närvarande finns det inte ett botemedel mot hyperhidros, så om du någonsin stöter på en källa som hävdar att de kan bota tillståndet, bör du inte slösa bort din tid och pengar på det.

Några av behandlingarna för “tyst handikapp” som hjälpte många människor beroende på var deras överdrivna svettningar förekommer är Oxybutinin, MiraDry, Botox och Iontophoresis.

Oxybutynin är ett antikolinergt läkemedel som kan hjälpa till i kampen mot primär hyperhidros. MiraDry är en behandling som används för att undertrycka svett i armhålorna. Botox-injektionsserver också som en behandling av armhålor, men också, händer och vissa människor gör det till och med experimentellt på fötterna, men det finns inget vetenskapligt bevis på att det fungerar för fötterna som för händerna. Dessutom kräver det att upprepas, och vissa sjukförsäkringsbolag täcker inte kostnaderna så det kan bli pengar dränering.

Iontofores är en behandling som framgångsrikt används för att reglera överdriven svettning – hyperhidros, i årtionden. Det populariserades på 40-talet, och det har hjälpt många människor att reglera deras svettnivå. Det används mest för händer, armhålor och fötter, men vissa använder det experimentellt på ansikten.

Maskinerna håller i flera år och hjälper mer än 90% av människor att reglera svettnivån för att vara “normal”.När det gäller hyperhidros är det viktigt att hålla en positiv tankesätt, oavsett hur hårt det kan bli ibland. Om du har människor nära dig som lider av det bör du uppmuntra dem och visa dem att du förstår deras situation och lyssna på deras ord. Ofta, när du berättar för någon vad som stör dig, mår du bättre efteråt. Hyperhidroser har ofta inte modet eller känner sig generade att prata om hur de känner sig, så om de beslutar att berätta om sina känslor – vet att det krävde dem mycket mod att engagera sig och prata om det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *